Bouwkundig onderzoek en advies

Adviesbureau Bertram Maastricht B.V. is een onafhankelijk bouwkundig adviesbureau dat sinds 1990 klaarstaat voor zowel zakelijke als particuliere klanten. Jarenlange ervaring in advies, management en CAD maakt ons tot een all-round bouwkundig ingenieursbureau. Onze werkwijze kenmerkt zich door een efficiënte aanpak en persoonlijke benadering.


Lars Nieuwkamer


Stagiair:

Lars Nieuwkamer


School:

Hogeschool Zuyd, richting bouwkunde


Soort:

Orintatiestage (jaar 2010)


Stageverslagen:

Volgen z.s.m. n.t.b. MB


Reflectie:

Tijdens de 8 weken die ik als stagiair actief ben geweest bij Adviesbureau Bertram Maastricht BV heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad en heb ik enorm veel geleerd. Adviesbureau Bertram Maastricht BV was het eerste adviesbureau waar ik mee in aanraking kwam dus ik had totaal geen ervaring op dit vakgebied. Tijdens deze 8 weken ben ik veel te weten gekomen wat Adviesbureau Bertram Maastricht BV precies doet. Ook heb ik mijn ervaring op bouwkundig gebied verruimd.Adviesbureau Bertram Maastricht BV heeft mij precies de begeleiding geboden die ik nodig heb om iets te leren. Zowel theoretische als praktische aspecten zijn aan bod gekomen. Ik heb mee mogen werken aan projecten, ben mee geweest op inspecties en heb ook zelf kleine projecten mogen uitvoeren.Na deze acht weken moest ik een hoofdprofiel kiezen. Mijn stageplaats bij Adviesbureau Bertram Maastricht BV bevestigde mijn gedachte en mijn hoofdprofiel is dan ook Bouwkunde geworden.Kortom het was een leuke maar vooral leerzame stage die mij een goede begeleiding gaven en die mij geholpen hebben met het maken van mijn keuze voor mijn hoofdprofiel Bouwkunde.


Email
Rob Haane

Stagiair:
Rob Haane

School:
Hogeschool Zuyd, richting bouwkunde

Soort:
Oriëntatiestage (jaar 2010)

Stageverslagen:
Volgen z.s.m. n.t.b. MB

Reflectie:
Momenteel zit ik in het 2e jaar van mijn opleiding build environment aan hogeschool zuyd te Heerlen. Het eerste half jaar moesten wij twee oriënterende stages lopen bij bouwkundige bedrijven. Bij mijn eerste stage heb ik gekozen voor Adviesbureau Bertram BV, omdat ik mij zo breed mogelijk wilde oriënteren in de bouwwereld.

Het eerste wat mij opviel was dat er een gemoedelijke en serieuze werksfeer is. Het was een leuke groep om mee samen te werken en indien iets voor mij niet duidelijk was kon ik het altijd vragen. Ten tweede viel me ook op dat er in de praktijk een hoop begrippen gebruikt worden waar wij op school nog nooit van gehoord hebben.

Tijdens deze stage heb ik kennis mogen maken met het schrijven van bestekken en met het inspecteren van woonhuizen. Dit zijn dan ook de twee onderwerpen waar ik het meest mee bezig ben geweest tijdens mijn stage.

Kortom; het was een zeer leuke stage. Die helaas erg kort was, maar wel gezellig en vooral leerzaam.


Email
Siemen van Eijk

Stagiair:
Siemen van Eijk

School:
Hogeschool Zuyd, richting bouwkunde

Soort:
Beroepsstage (jaar 2010)

Stageverslag:
Bestekken & Begroten 1.35 MB

Reflectie:
Ik heb een leuke tijd gehad bij Adviesbureau Bertram Maastricht BV. Mijn stagebegeleiders waren zelf net een jaar afgestudeerd aan dezelfde opleiding die ik nu volg, waardoor ze zich goed konden inleven in mijn situatie en de gang van zaken op school door en door kenden.

Ik heb hier heel veel geleerd. Eigenlijk waren veel projecten waar ik aan heb gewerkt helemaal nieuw voor mij. Over deze onderwerpen hebben we niets of nauwelijks iets geleerd op school, waardoor mijn kennisniveau in de bouw nu een stuk breder is.

Op school ging het voornamelijk over de techniek van het bouwen, terwijl ik bij Adviesbureau Bertram Maastricht BV veel meer in aanraking ben gekomen met management.

Kortom heb ik veel geleerd op deze stage en ben ook zeer tevreden over de manier waarop Adviesbureau Bertram Maastricht BV omgaat met stagiaires.Email
Adviesbureau Bertram Maastricht BV
Postbus 2197 - 6201 CB Maastricht
Bezoekadres:
Dr. Bakstraat 89 - 6216 CD Maastricht


Tel.: +31 (0)43 354 77 66
Fax: +31 (0)43 354 77 67
Web: www.bertram.nl
E-mail: